Wandeling door jouw innerlijk landschap

Het taoïsme is een levenswijsheid van duizenden jaren oud. Het is een andere manier van voelen, van omgaan met de werkelijkheid. Met daarbij een grote mate van weldenkendheid. Alles in zachtheid. Taoïsme betekent letterlijk 'het pad dat je loopt ongeacht plaats en tijd'. De leer gaat uit van een innerlijk landschap waarin je je beweegt.

Ontdek jouw drie schatten

In jouw innerlijk landschap wandelen kun je onder andere doen door het ontdekken van de zogenaamde drie schatten (San Bao).

Deze drie schatten hebben we allemaal. We voelen ze, gebruiken ze. Misschien heb je er zelfs weleens van gehoord: het zijn jouw schatten Jing, Chi en Shen.

Jing: je intuïtie, onderbuik gevoel, levenskracht, levensenergie, vitaliteit, essentie

Chi: je bewustzijn, hartekracht, verbindingskracht, ziel

Shen: je geest, spirit, heldere vermogens, stille weten

Je intuïtie voedt hartekracht, je bewustzijn kan niet zonder je levenskracht. Samen vormen ze je geest.

Terug naar jouw natuur

Ieder mens heeft de drie schatten in zich. Ieder heeft zijn/haar eigen natuur: dat van waaruit je leeft en handelt ongeacht plaats en tijd. Heel vroeger was deze wijsheid in onze Westerse samenleving net zo sterk ontwikkeld bij mensen als in de Oosterse wereld. Maar in de loop der eeuwen zijn wij pragmatischer gaan denken en het leven vanuit onze eigen natuur steeds meer vergeten. Nu merk ik dat mensen die natuur langzaam weer aan het voelen zijn. Al zijn de drie schatten voor de een meer herkenbaar dan voor de ander: iedereen kan ze ontdekken en leren gebruiken!

De kracht van ons landschap

Gedachten als: ik wist dat dat ging gebeuren, vanuit mijn hart doe ik het zo, mijn onderbuik gevoel zegt dat, ik voel de spanning in deze ruimte, ze denken zeker dat, wat maakt dat ik dat doe, ik wil niet dat… Deze gevoelens en gedachten zijn energieën die afkomstig zijn van ons innerlijk landschap, onze eigen natuur. Vergelijk het met zwaartekracht, lichtgolven, het planeten stelsel... het zijn allemaal energieën/trillingen. Je hoeft ze niet te verklaren: ze zijn er gewoon.

Herken jij deze gedachten? Of zijn er onverklaarbare gevoelens waar je je geen raad mee weet? Ik kan me afstemmen op jou en je meenemen door jouw innerlijk landschap. Tegelijkertijd leer jij zelf je innerlijke landschap kennen en ontdekken. Er kan van alles gebeuren tijdens zo'n wandeling, dat is van te voren niet te voorspellen. Het is een lange, op jouw afgestemde, meditatie.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact met mij op.

Zelf leren?

Ik ben een groot voorstander van zelf leren en onafhankelijk van anderen zijn. Kijk maar eens op de school voor puurheid en kalmte!