Taoïsme en de 3 San Bao schatten

Het taoïsme is een levenswijsheid van duizenden jaren oud. Het is een andere manier van voelen, van omgaan met de werkelijkheid. Alles in zachtheid. Taoïsme betekent letterlijk 'het pad dat je loopt' (ongeacht plaats en tijd). De leer gaat uit van het innerlijk landschap waarin je je beweegt. Wij mensen zijn natuur. 

Zelf bestudeer en beoefen ik het taoïsme inmiddels al vele jaren, zodat het volledig in mijn leven geïntegreerd is. Het heeft mij gebracht:

- dat ik emotioneel veel meer in balans ben

- dat ik weinig stress meer ervaar

- dat ik vol energie zit

- dat de stortvloed van gedachtes die ik altijd had, een heel stuk minder is

- dat ik intens gelukkig ben

- dat ik tevreden ben met wat er is in mijn leven

- dat ik kalmte ervaar in vervelende of lastige situaties

Een eeuwenoud verhaal met wijsheid voor nú

Eén van de bekendste taoïstische vrouwen is Sun Puer, die leefde van 1119 tot 1182. Sun was getrouwd, moeder van drie zonen en kwam uit een welgestelde familie. Ze startte de 'School of Purity and Tranquility' (School voor Puurheid en Kalmte) en richtte zich tijdens de lessen op de 'Three treasures'; de drie schatten.

 

Sun Puer is voor mij een inspiratiebron. Door haar wijsheden te bestuderen leerde ik hoe ik de kennis van het taoïsme kan laten aansluiten op het dagelijkse leven. Mijn leerproces duurde in totaal zeven jaar en daarmee bereikte ik mijn doel: mijn leven is nu zoals ik het altijd al zo graag wilde. Vol energie, tevreden, met veel plezier en intens gelukkig!

San Bao gids

Tijdens mijn persoonlijke zoektocht kwam ik erachter dat ik een gids kan zijn voor anderen om de weg te wijzen naar hun eigen 'innerlijke ik'. Dat ik mensen kan leren hun innerlijk landschap als geheel te laten werken. Voor jou hoeft het leren toepassen van die eeuwenoude Tao wijsheden daardoor geen zeven jaar te duren. Alle kennis heb ik immers voor jou al verzameld en ik heb dit leren toepassen in onze Westerse maatschappij. Als eenvoudige en praktische basis deel ik de San Bao (3 schatten) uit de totale levenswijsheid van het taoïsme.

Innerlijke natuur

De vermogens van helder voelen, onderbuikgevoel, leven vanuit je hart en (hoog)gevoeligheid komen bij de één meer tot uiting dan bij de ander. En met dat gevoel, met die vermogens, kan de één ook beter omgaan dan de ander. Dat komt omdat we ons hele leven juist hebben geleerd om alleen toe te passen wat bewezen is. We zijn het niet meer gewend om onderbuikgevoel toe te laten en ernaar te luisteren. Een stem in ons hoofd zegt: ‘Kan ik er wel naar luisteren en wat moet ik ermee doen?’ Daardoor volg je misschien niet altijd je gevoel en dat kan leiden tot onzekerheid, angst, irritatie en zoektochten. Weet dat het juist fijn is als je jouw onderbuikgevoel toelaat. Dat het goed is om je er bewust van te zijn en ernaar te luisteren. Je begrijpt dan ook vaak waar het vandaan komt. Daardoor ervaar je helderheid en rust. Je weet hoe het écht zit en voelt wat je moet doen. Het is zo heerlijk en mooi om alle drie de schatten te ontdekken en vanuit deze drie schatten ook te leven. Het geeft je energie, duidelijkheid, gelukzaligheidsgevoel en rust. Puurheid en kalmte!

Leer jouw schatten nu ontdekken!

Jouw eigen drie schatten ontdekken en ermee leren omgaan is relatief eenvoudig. Ze zitten van nature al in je. Daar is niets zweverigs aan: iedereen kan zijn of haar drie schatten bereiken, ze bestaan al sinds mensenheugenis. We zijn ze met z’n allen alleen een beetje kwijtgeraakt. Het is tijd om onze schatten op te graven! 

Er zijn verschillende mogelijkheden om er mee in aanraking te komen. Bekijk op deze website wat bij jou past of neem contact met mij op en ik help je persoonlijk verder.  

De basis over San Bao

Ik heb de kennis over San Bao o.a. gekregen van Reinoud Eleveld. Meer weten? Klik dan op het linker plaatje. Je vindt er veel informatie over het taoïsme.

Kortingscode

Ook kan je hier online lessen vinden. Als partner mag ik je € 50,- korting aanbieden op het lesmateriaal. Gebruik hiervoor annemariekoenen-50 als kortingscode.

 

Hieronder kun je vast een instructie video bekijken van Taotraining.